Selecteer een pagina

“In je kracht door de juiste balans”

Heb jij last van psychische klachten of loop je al langere tijd met één van onderstaande vraagstukken? Ik denk dat ik je kan helpen! Heb je een vraagstuk die je niet hieronder terug vindt, schroom dan niet contact met me te zoeken om te kijken of ik toch iets voor je kan betekenen. Hieronder lees je over het aanbod, de voorwaarden en de vergoeding van praktijk Komorebi.

 • Vergoede zorg (basis ggz)

  Je ervaart psychische klachten en wordt hierdoor belemmerd in je dagelijkse functioneren (denk aan angst- en stemmingsklachten en traumagerelateerde klachten). Vanuit je basisverzekering heb je recht op vergoeding van psychologische zorg in de generalistische basis GGZ. Ik werk grotendeels contractvrij, dat wil zeggen dat ik nagenoeg geen contracten met zorgverzekeraars heb afgesloten. In 2024 heb ik wel een contract met DSW. Dit laatste betekent dat wanneer je daar verzekerd bent, jouw traject 100% vergoed wordt. Heb je een zuivere restitutiepolis, dan wordt je behandeling bij mij meestal voor 100% vergoed. In alle ander gevallen, dus bij een naturapolis en een zorgverzekeraar met wie ik geen contract heb, geldt dat je wel een deel vergoed krijgt: hoeveel hangt af van welke polis je hebt, maar meestal ligt de vergoeding tussen de 60-85%. 

  Wil je voor (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking komen, dan heb je een verwijzing nodig van je huisarts. Ik behandel klachten die vallen binnen de BGGZ.

De behandeling in de Generalistische Basis GGZ wordt voor de meeste psychische aandoeningen vergoed door de zorgverzekeraar. Een aantal klachten en diagnoses wordt echter niet vergoed, waaronder aanpassingsstoornissen, rouwverwerking, burn-out klachten en relatieproblemen. Voor deze klachten kun je wel behandeld worden, echter moet je zelf de kosten voor behandeling betalen. Je hebt in dit geval geen verwijzing van de huisarts nodig. Zeker ook dan kan ik je helpen. Ik ben gespecialiseerd in de volgende gebieden:

 • Rouw en (perinataal) verlies

  In een mensenleven krijgen we allemaal te maken met rouw en verlies. Bij rouw denk je al snel aan het verlies van een dierbaar persoon, maar wist je dat je ook rouw kunt ervaren na het verliezen van werk, een huis, gezondheid, wanneer je kinderen het ouderlijke huis verlaten of wanneer iets wat je heel erg wenst (bv kinderen krijgen) niet lukt? Veel verlies blijft in de maatschappij onbesproken of onderkend, maar is evengoed heel groot. Denk bijvoorbeeld aan miskramen, vroeggeboorte en overlijden van een ex-partner . Sinds 2023 ben ik tevens gespecialiseerd in perinataal trauma en verlies, d.w.z. alle verlieservaringen, psychische klachten en trauma rondom zwanger worden, zwangerschap, bevalling en eerste maanden daarna. Als er geen sprake is van een vergoede diagnose (samen bekijken we of dit het geval is), betaal je de gesprekken zelf.

 • Ouderschap en opvoeding

  Niemand hoeft een opleiding te volgen om ouder te zijn, maar het is misschien wel één van de meest complexe taken die we in ons leven kunnen tegenkomen: vader of moeder zijn en kinderen in rust, structuur en met zelfvertrouwen grootbrengen zodat ze opgewassen zijn tegen de grote wereld. De druk die je als ouder kunt voelen om dit voor elkaar te krijgen is soms groot, laat staan dat je als ouder ook veel van jezelf (tijdelijk) opoffert in het belang van het gezin. Worstel jij hier mee en vind je het soms lastig om overeind te blijven? Ik denk graag met je mee! Je betaalt de gesprekken zelf, tenzij er sprake is van een (vergoede) diagnose.

 • Werk en privé in balans

  Je hebt een vraagstuk op het gebied van werk en/of privé, en vindt deze lastig te rijmen met termen als balans, energie, blijdschap en rust. Je wilt excelleren in je werk, thuis de boel draaiende houden, maar ook kunnen blijven genieten van andere leuke dingen in het leven. Je betaalt de gesprekken zelf. Het komt ook voor dat de werkgever (een deel van) het traject wil vergoeden.

 • Persoonlijke groei en leiderschap

  Ambitieus als je bent neem je met gemak veel hooi op je vork. Je bent energiek, wilt groeien en jezelf naar een hoger plan tillen, maar komt op die weg ook uitdagingen tegen. Hoe blijf je bijvoorbeeld jezelf in een leidinggevende positie? Hoe breng je moeilijke beslissingen over, positioneer je je in een team, toon je daadkracht zonder drammerig te worden en hoe blijf je betrokken bij je collegae? Ik kijk met jou naar jouw persoonlijke stijl en samen zoeken we naar een uitingsvorm die in balans is met je rol op het werk. Je betaalt de gesprekken zelf. Het komt ook voor dat de werkgever (een deel van) het traject wil vergoeden.

Wachttijd

De gemiddelde wachttijd bedraagt op dit moment ongeveer 6-8 weken.

Voor cliënten bij wie sprake is van zwangerschapsgerelateerde psychische klachten- of verlies in de zwangerschap probeer ik op korte termijn plek te maken

(bijgewerkt op 7 maart 2024).

Ben je zelf een zorgverlener?

Ik ben er ook voor jou!

Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan met behandeling in diverse settings, leiderschap, supervisie en werkbegeleiding. Mijn eigen ontwikkeling ging met vallen en opstaan en ook ik heb wel eens getwijfeld aan mijn keuzes en worstelde met de balans tussen werk en privé, omdat ik alles wilde kunnen en ook alles leuk vond.

 

Zorg voor de zorgverlener

In de zorgwereld is niet alles fijn en leuk. We maken soms heftige dingen mee en hoe goed we ook getraind zijn, hoe veel ervaring we ook hebben, we blijven mens…en dus kunnen sommige gebeurtenissen of verhalen ons raken. De drempel om zelf hulp te zoeken lijkt voor zorgverleners extra hoog, daarom wil ik je laten weten dat ik ben aangesloten bij EMDR voor zorgverleners. Ben jij een GGZ-professional, huisarts, spoedarts, verloskundige, verpleegkundige of andere specialist en heb jij recent een trauma meegemaakt? Ik sta voor je klaar!

 

Is buitenpsychologie wat voor mij?

Buiten behandelen is niet meer weg te denken uit mijn werkweek, maar lang niet voor iedere psycholoog is dit al een gebaand pad. Overweeg jij om ook te pionieren in het buitenwerk, maar weet je niet zo goed hoe en wat? Ik wandel graag een paar keer met je, zodat ik je kan vertellen over mijn ervaringen, hoe ik interventies inzet en hoe ik mijn werk indeel. Ook voor supervisie als basispsycholoog of als spar-partner in het vak wandel ik graag met je mee op jouw pad.

Aanmelden

Tarieven

Betaal je de gesprekken zelf dan kun je uitgaan van onderstaande tarieven, ook als deze door je werkgever vergoed worden.

De meeste trajecten bestaan uit gemiddeld 5 tot 10 wandelsessies. Ik streef ernaar dat je daarna met voldoende vertrouwen zelfstandig verder kunt ‘wandelen’ door je eigen proces (liefst buiten natuurlijk!). Het is iets voordeliger (10%) om een pakket af te nemen, maar dat hoeft uiteraard niet. Bij de pakketten is er sprake van een strippenkaart die je vooraf aanschaft. Losse sessies worden achteraf per sessie gefactureerd.

Intake 75 minuten: €190

Los gesprek 1 uur: €152,50

Spar-sessie 1 uur (GGZ-professionals supervisie of buiteninspiratie): €135

Pakket Ceder 4 x 1 uur: €549 (ipv €610)

Pakket Dauw 6 x 1 uur: €617 (ipv €686)

Pakket Mos 6 x 1 uur: €823,50 (ipv €915)

Pakket Berk 8 x 1 uur: €1098 (ipv €1220)

De tarieven voor psychologische behandeling (verzekerde zorg) in de BGGZ worden elk jaar vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Voor de verschillende onderdelen van een traject zijn tarieven vastgesteld, die je hieronder terugvindt. Dit zijn de tarieven die ik declareer bij jou, die je vervolgens zelf kunt indienen bij je zorgverzekeraar. De hoogte van de vergoeding hangt af van je zorgverzekering en polis. Lees onder ‘Goed om te weten’ meer hierover.

Als onze contacten langer of korter duren dan hieronder vermeld, dan pas ik de kosten op de factuur aan volgens de richtlijnen die daarvoor door de NZa zijn vastgesteld.

Diagnostiek (75 minuten): €223,48 (CO0692)

Behandeling (60 minuten): €161,46 (CO0627)

Behandeling (45 minuten): €135,89 (CO0497))

Intercollegiaal overleg (kort): €25,05 (OV0007)

Intercollegiaal overleg (lang): €76,35 (OV0008)

Psychologische behandeling (BGGZ)

 • Aanmelden via deze site, per mail of per telefoon
 • Intakegesprek van 75 minuten (binnen)
 • Sessies duren in principe 1 uur en vinden buiten plaats (De Soesterduinen)
 • Aanwezigheid van een DSM-V diagnose is vereist (tenzij je de behandeling zelf betaalt)
 • Vergoeding via zorgverzekeraar mogelijk, check je polis! Ik heb in 2024 een contract met zorgverzekeraar DSW.
 • Eigen risico van toepassing
 • Verwijsbrief van je huisarts nodig (makkelijk via Zorgdomein)

Buitencoaching (particulier)

 • Aanmelden via deze site, per mail of per telefoon
 • Intakegesprek van 75 minuten (binnen of buiten)
 • Sessies duren in principe 1 uur en vinden buiten plaats (De Soesterduinen)
 • Geen DSM-V diagnose nodig
 • €150,- per uur of 10% korting bij een pakket
 • Geen vergoeding via zorgverzekeraar (niet mogelijk / niet wenselijk)
 • In sommige gevallen is er vanuit je werkgever budget voor persoonlijke ontwikkeling of re-integratie beschikbaar
 • Geen verwijsbrief van je huisarts nodig

Goed om te weten

Algemene voorwaarden
Lees hier mijn Algemene Voorwaarden.

Kwaliteitsstatuut
Ik beschik over een kwaliteitsstatuut, deze vind je hier.

Vergoeding bij ongecontracteerde zorg door zorgverzekeraar
Je zorgverzekeraar vergoedt (bij verzekerde zorg) altijd een deel van je behandeling. Wat er vergoed wordt hangt af van je zorgverzekeraar en de polis die je hebt afgesloten. In de meeste gevallen wordt de behandeling voor cliënten met een zuivere restitutie polis voor 100% vergoed. Cliënten met een natura polis krijgen een deel vergoed, hoe hoog dit is verschilt per verzekeraar, maar gemiddeld wordt 60-85% van het marktconforme tarief vergoed. Je eigen risico wordt bij beide polissen eerst met je verrekend door de zorgverzekeraar. Informeer jezelf grondig. Aanbevolen wordt om zelf contact op te nemen met je zorgverzekeraar en te vragen welk percentage van het NZA tarief vergoed wordt  bij niet-gecontracteerde zorg binnen de generalistische Basis GGZ. Om voor vergoeding in aanmerking te komen heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig en dient er sprake te zijn van een DSM-V stoornis. 

Bij sommige polissen is mogelijk eerst toestemming nodig vanuit je zorgverzekeraar voordat je een behandeling bij een ongecontracteerde psychologie praktijk mag starten. Het wordt sterk aangeraden om zelf contact op te nemen met je zorgverzekeraar en je grondig te laten informeren, voordat je een traject bij de praktijk gaat starten.

Om meer zicht te krijgen op de vergoeding die geldt voor jouw polis en zorgverzekeraar, zou je de volgende vragen kunnen stellen.

 1. Ik overweeg een behandeling bij een ongecontracteerde Basis GGZ praktijk. 
 2. Welk percentage van het NZA tarief krijg ik, met mijn huidige polis, vergoed voor mijn behandeling?
 3. Moet ik van te voren toestemming vragen voor mijn behandeling?
 4. Zo ja, hoe doe ik dat?
 5. Zijn er aanvullende eisen en voorwaarden, zoals een maximum aantal sessies / minuten?
 6. Mag ik deze informatie op schrift ontvangen? Mag ik noteren met wie ik gesproken heb?

Facturatie
Bij vergoede zorg ontvang je na elk gesprek een factuur, die je zelf rechtstreeks aan de praktijk dient te betalen. De factuur kun je vervolgens (bij een vergoede diagnose) indienen bij jouw zorgverzekering die vervolgens een gedeelte (vaak 60-85%) vergoedt, of zelfs 100% wanneer je een zuivere restitutiepolis hebt. Let op: Het eigen risico wordt aangesproken bij behandelingen in de basis GGZ. Dit geldt per kalenderjaar.  Het is je eigen verantwoording om zelf na te gaan welk gedeelte jouw verzekeraar vergoed.

Betaal je de behandeling zelf, dan kun je kiezen uit een pakket (10% korting) of voor losse sessies. Bij pakketten is er sprake van een strippenkaart die je vooraf aanschaft. Losse sessies worden achteraf per gesprek gefactureerd.

Tijdig afzeggen
Jouw tijd en mijn tijd zijn kostbaar. Dat betekent dat het voor mij belangrijk is dat je een afspraak tijdig afzegt. Op die manier kan ik de wachttijd zo kort mogelijk houden en mijn agenda zo efficiënt mogelijk plannen. Afzeggen kan via renee@praktijkkomorebi.nl of door een bericht achter te laten op
+316 47 441 366 (voicemail of Whatsapp). Bij no show (binnen 24 uur van tevoren afgezegd) wordt de helft van een sessie in rekening gebracht. Dit wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed.

Klachtenprocedure
Het kan voorkomen dat je ergens niet tevreden over bent. Natuurlijk hoor ik dat graag als eerste. Jouw behandeling draait om jou en ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt en dat we samen werken aan jouw herstel. Zit je iets dwars wat binnen mijn mogelijkheden ligt om op te lossen, dan doe ik dat graag. Mochten we er samen niet uit kunnen komen, dan kun je je wenden tot Klacht & Company via nip@klachtencompany.nl. Lees hier meer over de klachten- en geschillenprocedure van het NIP en vul hier het klachtenformulier in.

Werkdagen
Op dinsdag en donderdag werk ik buiten. Op vrijdag tref je me binnen op de praktijk van Swagerman Psychologie
Ik ben op deze dagen bereikbaar van 8.30 – 17.00 uur.

Wachttijd
De gemiddelde wachttijd bedraagt op dit moment ongeveer 6-8 weken. Voor cliënten bij wie sprake is van zwangerschapsgerelateerde psychische klachten- of verlies in de zwangerschap probeer ik op korte termijn plek te maken  (laatst bijgewerkt op 7 maart 2024).

Ga je mee wandelen?

Wil je meer informatie over wat Praktijk Komorebi voor jou of jouw organisatie kan betekenen? Of wil je als verwijzer contact om te overleggen? Vul dan onderstaand contactformulier in. Uiteraard kun je me ook per mail bereiken via renee@praktijkkomorebi.nl  
of telefonisch via +316-47 441 366.

2 + 13 =